• SUHKUR JA TERVIS

SUHKUR JA TERVIS

Nr. 25 / Jaanuar 2018

Kas magus on hea? Või lausa väga hea? Meie maitsemeel kipub nii arvama. Miks muidu tähistatakse pidulikke sündmusi tordiga, kaetakse küpsetisi tuhksuhkruga, garneeritakse piparkooke suhkrukujunditega ja arvatakse sageli ikka veel, et lapsele parimaks kingituseks on kommipakk. Pole ka saladus, kust meie magusalembus pärit on. Eks ikka minevikust, mil esivanematel oli toiduga kitsas ning magus maitse andis märku rikkalikust ja hõlpsasti omastatavast toiduenergia allikast. Nüüdseks aga on inimkond aru saanud, et suhkur ei ole ohutu toiduaine. 

Selles ajakirja numbris vaatlemegi suhkru ja muuda kiirete ehk kiiresti imenduvate süsivesikutega seotud ohte meie tervisele. Näitame põhjusi, miks tuleks eelistada aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ja kuidas isegi mitteseeditavad süsivesikud meile kasulikud on. 

Vaata ka uuendatud ja ajakohastatud artikleid uuelt kodulehelt www.tervisekool.ee/toitumisteraapia

Artiklid:
* Problemaatiline suhkur
* Süsivesikud ja meie tervis
* Kiudaineterikas toit - abimees tervise hoidmisel!
* Veresuhkru tasakaalustamine
* Insuliinresistentsus - kui hormoon ei pääse löögile
* Suhkur ja muud magustajad
* Suhkur palmidelt
* GK Kokaraamat - veresuhkrut reguleerivad toidud
* Tervislikud kõrvalroad 
* Madalama glükeemilise koormusega magustoidud 

Ajakirja TASUTA PDF-faili leiate SIIT