• SÜDAME TERVIS

SÜDAME TERVIS

Nr. 4 / September 2012

Ajakiri ei ole enam endisel kujul saadaval. Uuendatud ja ajakohastatud artiklid leiate uuelt kodulehelt www.tervisekool.ee/toitumisteraapia

UUS! Toitumisteraapia number 19: SÜDA
UUS! Toitumisteraapia number 24: RASVAD - kasulikud või kahjulikud

Peamiseks südame-veresoonkonnahaiguste põhjustajaks on peetud kõrget kolesteroolitaset, kuid vähemalt sama olulisteks riskiteguriteks on ka nn läänelik toitumisviis, madal antioksüdantidetase, halbade rasvade tarbimine, mis soodustab põletikulisi reaktsioone ja põhjustab veresoonte seinte kahjustusi. Kõiki neid tegureid saab tervisliku toitumisega mõjutada.

Artiklid:
* Toitumine ja toidulisandid südamehaiguste ennetamisel ja ravis.
* Kolesterool – kas asendamatu molekul või kurja juur? 
* Laine kolesteroolitaseme alandamise lugu
* Oliiviõli – kuidas õli valida?
* Ohtlikud transrasvad. 
* Flavonoidid.
* Marjade tervistavad omadused. Marjadest saab põhjalikuma ülevaate raamatust "Toiduainete tervistav toime" Annely Soots, 2019.
* Taralõng ja gojimarjad – tõeline vitamiinipomm koduaia müüritiselt
* Kõrge vererõhk ja selle langetamine ravimiteta
* Vererõhuprobleemide psühholoogilistest aspektidest
* Lõõgastusega kõrge vererõhu vastu
* Raud - väga vajalik ja samas ohtlik mineraalaine
* Rauapuudus ja toitumine